Vegetable Soothie
Porsi
:
2 orang
Kuantiti Bahan-bahan Alatan
100 g Kentang Periuk
50 g Kacang
buncis Senduk kayu
25 g Cili
merah Pisau
60 g Bawang
besar Papan landas
15 g Daun
kari
100 g Lobak
merah
125 ml Pati
santan
250 ml Santan
cair
½ st Serbuk
kunyit
30 g Limau
nipis
Garam
dan gula secukupnya
Cara
penyediaan :
- Masukkan santan cair bersama serbuk kunyit, daun kari dan bawang besar ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih.
- Kemudian, udang, kentang, lobak merah dan garam dimasukkan dan dimasak sehingga empuk.
- Masukkan kesemua bahan sayuran lain dan kacau sehingga rata. Masak sehingga semua bahan empuk.
- Pati santan dimasukkan dan dibiarkan mendidih. Masukkan jus limau dan perasakan dengan garam dan gula.
0 comments:
Post a Comment