Nama
resepi :
Papad Roll
Porsi
:
2 orang
Kuantiti Bahan-bahan Alatan
50 g Papadom Mangkuk adunan
70 g Ubi
kentang Kuali
10 g Lada
hijau Pinggan
3 g Daun ketumbar Pisau
30 g Lemon
7 g Serbuk
cili merah
7 g Garam
masala
7 g Gula
5 g Garam
10 g Tepung
gandum
500 ml Minyak
masak
Cara
penyediaan :
- Lenyekkan kentang yang telah direbus sehingga hancur.
- Campurkan kentang dengan daun ketumbar serta cili hijau yang dicincang halus bersama serbuk lada cili, garam masala, gula, garam dan jus lemon. Gaul sehingga rata.
- Papadom dicelup ke dalam air dan diangkat.
- Kemudian, isikan adunan kentang tadi ke dalam papadom dan gulungkan. Letakkan sedikit bancuhan tepung di hujung kulit papadom.
- Minyak dipanaskan dalam kuali dan goreng papad roll sehingga kekuningan.
- Angkat dan sedia untuk dihidangkan bersama sos.
0 comments:
Post a Comment