Assalamualaikum……
Semalam saya sudah ceritakan tentang
masakan Jepun kepada anda. Maka, anda telah mengetahui asal usul makanan Jepun
dan ciri-ciri masakannya. Harap input-input tersebut berguna pada anda semua.
Hari ini saya ingin berkongsi
sedikit pengalaman ketika menyediakan makanan Jepun untuk sebuah program yang
besar di Universiti Pendidikan Sultan Idris(UPSI). Program tersebut ialah
Program Pertukaran Kesenian Malaysia dan Jepun. Program tersebut juga telah dihadiri
oleh YAM
Raja Dato' Seri Azureen yang
merupakan anak kepada Sultan Perak dan beberapa orang diplomat dari negara Jepun.
Saya bersama rakan saya Hawari Wanik diminta untuk membantu pensyarah-pensyrah
kami iaitu Puan Nora, Cik Emilin, En Ahmar dan Encik Nazri dalam menyediakan
juadah untuk santapan Diraja. Lebih mencabar lagi kerana saya da Hawari diminta
untuk menghidangkan hidangan kepada YAM Raja Dato' Seri Azureen. Kami hanya
menurut perintah, walaupun tidak mempunyai pengalaman dalam Catering pada ketika itu.
Berikut merupakan hidangan yang kami sediakan untuk santapan
Diraja. Alhamdulillah, YAM Raja Dato' Seri Azureen sangat menyukai
dengan hidangan yang disediakan.
Diperhangatkan Oleh,
@m@r @syr@f
0 comments:
Post a Comment